Potisk textilu sublimační technologií

26.08.2009 10:31

 

Sublimační potisk je nejmodernější tisková technologie používaná k potisku reklamních předmětů. Technologie sublimačního tisku je založena na opařování (sublimaci) speciálních inkoustů a jejich následné vazby do polyesterových pórů povrchu (hrnek, tácek) nebo vláken (textil, podložky pod myš, polštářek, bryndáček).

Originální motiv se nejprve na digitálním plotru vytiskne na médium a potom je přenesen za vysoké teploty na potiskovaný materiál. Kvalita výsledného tisku je velmi vysoká - fotografická. Metoda je určena převážně pro potisk polyesterových materiálů jako jsou dresy, vlajky a podobně. Předměty z jiných materíálů (reklamní bannery, koberce, ručníky, osušky, klíčenky, plechové a dřevěné tabule, keramika...) je možné pokrýt speciálním polyesterovým filmem a tím připravit pro sublimační tisk.

Tisk provádíme na naponském stroji značky MIMAKI JV22-160. Maximální šíře je tisku 160 cm v rozlišení 1440 dpi. Kvalita barev procesu je zajištěna profesionální kalibrací celého procesu RIP POSTER PRINT+ s plnou podporou ICC profilů.

Výhodou technologie sublimačního tisku je velká odolnost proti otěru motivu - tisk je uložen v povrchu předmětu a nemá hmatatelné okraje.

Zpět